• In English
  • Внесені зміни до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування
    , опубліковано 09 Червня 2021 року о 13:13

    Наказом НАДС від 28 квітня 2021 року № 72-21 внесено зміни до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Зазначений наказ зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 травня 2021 року за № 668/36290 та опубліковано в Офіційному віснику України (№42).

    Внесені до цих Загальних правил зміни, серед іншого, передбачають уточнення професійно-етичних вимог щодо правил поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, виключення зайвих та обтяжливих положень, замість яких включено норми стосовно протидії дискримінації, сексуальним домаганням та забезпечення гендерної рівності серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, а також запровадження обов’язку щодо підвищення цифрової грамотності та правил поведінки у цифровому середовищі. Крім того, до зазначених Загальних правил додається новий розділ «Доброчесність», який забезпечує закріплення змісту і принципів цього поняття та певних правил поведінки.

    Це важливий крок до удосконалення та осучаснення правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Адже саме поведінка цих осіб і їх ставлення до своїх посадових обов’язків формує довіру суспільства до державних органів і органів місцевого самоврядування та державної служби в цілому.

    Ознайомитися з текстом наказу можна за посиланням –  https://bit.ly/3z3GHeQ