• In English
  • ПРО РЕЄСТРАЦІЮ ПОТУЖНОСТЕЙ НА БУДЬ-ЯКІЙ СТАДІЇ ВИРОБНИЦТВА ТА/АБО ОБІГУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ!
    , опубліковано 29 Липня 2021 року о 14:14

    Північне міжрегіональне головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні інформує, що з 4 квітня 2016 року набув чинності Державний реєстр потужностей операторів ринку харчових продуктів (наказ Мінагрополітики України від 10 лютого 2016 р. № 39 „Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтерисованим особам”).

    Відповідно до статті 25 Закону України „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку, які проводять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

    Для державної реєстрації потужностей достатньо подати заявку територіальному органу Держпродспоживслужби. Згідно із Порядком реєстрація здійснюється безоплатно впродовж 10 календарних днів після отримання заявки.

    При ввезенні на територію України вантажів, які підлягають державному контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин, суб’єктам господарювання, які не мають жодної реєстрації, обов’язково необхідно мати реєстраційний номер потужностей.