• In English
  • Інформація про неякісні препарати та дієтичні добавки
    , опубліковано 09 Серпня 2024 року о 20:20

    До уваги суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом препаратів, а також ветеринарних препаратів та дієтичних добавок!

    Північне міжрегіональне головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні з метою інформування та протидії поширенню неякісних препаратів, ветеринарних препаратів та дієтичних добавок повідомляє, що надійшли повідомлення про відкликання неякісних товарів.

    Федеральне агентство з лікарських засобів і товарів медичного призначення (FAMHP) надіслало повідомлення про відкликання серій ветеринарного препарату Gynaecologische Obletten – CTC Oblets – TCT 1000 mg – Uterol Bolus 1 g таблетки (MHH chlortetracycline hydrochloride) (виробник Lelypharma B.V.) через непроведення мікробіологічних випробувань лабораторією Eurofins Bactimm B.V. у Нідерландах.

    Міністерство охорони здоров’я Канади надіслало повідомлення про  відкликання ураженої серії косметичного засобу Luscious Eyelash & Eyebrow Growth Serum (виробник Beijing Charming Cosmetics Co), яка містить незадекларований інгредієнт – біматопрост, аналог простагландину, який входить до переліку рецептурних препаратів та серію препарату Super Multi IRON FREE таблетки (виробник Natural Factors Nutritional Products Limited) через можливу присутність металевих волокон.

    Управління з харчової продукції і лікарських засобів США (US FDA) надіслало повідомлення про відкликання компанією SoloVital усіх серій препарату Umary Acido Hialuronica, Suplemento Alimenticio – 30 Capletas de 850 mg (виробник Solo Vital) через наявність незадекларованих компонентів: Diclofenac і Omeprazole та компанією Supercore Products Group Hard Steel Plus Capsules №10, №20, №13 і Gold Hard Steel Plus Liquid рідина у пляшках (виробник Supercore Products Group) через наявність незадекларованих речовин Sildenafil та Acetaminophen.

    У разі виявлення в обігу або при ввезенні в Україну зазначених товарів будуть вжиті заходи відповідно до законодавства.