• In English
  • Коні повертаються в Україну
    , опубліковано 09 Червня 2022 року о 15:15

    Коні повертаються в Україну

    Відділом прикордонного інспекційного контролю „Могилів-Подільський” Управління державного контролю на кордоні, в пункті пропуску для автомобільного сполучення „Могилів-Подільський”, проведено державний ветеринарно-санітарний контроль 6 голів спортивних коней породи українська верхова, гановерська та великопольська, які повертались автомобільним транспортом на територію України з Молдови.

    Ветеринарними інспекторами було підтверджено відповідність спортивних коней до вимог, що викладені в міжнародному ветеринарному сертифікаті для ввезення на митну територію України спортивних коней (коней, призначених для міжнародних змагань), який розроблений відповідно до положень наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.11.2018 № 553 „Про затвердження Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їхнього репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки”.

    Загальна інформація про породи:

    Українська верхова – порода коней, яку вивели в Україні після Другої світової війни для потреб кінного спорту. Для виведення української верхової обрали більше ніж 11 порід, основними з яких були: чистокровна верхова, тракененська, угорська, гановерська, ахалтекінська та арабська. Результатом селекції стала порода, чудово пристосована для класичних видів кінного спорту – виїздки, конкурів та триборства.

    Гановерська – порода німецького походження, відома своїм атлетизмом і красою. Широко використовується у класичних видах кінного спорту. Належить до крупних напівкровних порід коней всебічного використання (але головним чином у кінному спорті). Виведена у провінції Ганновер (Німеччина).

    Великопольська – представники породи вперше зустрічаються на територіях Польщі, де вони і були виведені. Для того щоб привести у світ таких чудових вихованців, вчені задіяли відразу більше трьох різних видів коней: арабська чистокровна, чистокровна верхова, тракененська та інші напівкровки німецьких походжень. Вихованці, досить-таки, сильні, мають високу витривалість, відмінно поводяться в спортивних змаганнях і в упряжці.

    Slide 1
    Slide 2
    previous arrow
    next arrow