• In English
  • Благородні олені знову в Україні
    , опубліковано 20 Грудня 2022 року о 18:18

    В грудні 2022 року відділом прикордонного інспекційного контролю «Конотоп» Управління державного контролю на кордоні проведено державний ветеринарно-санітарний контроль живих диких тварин (благородних  оленів), які прибули автомобільним транспортом на територію України з Литовської Республіки в кількості 90 голів з метою подальшого розведення.

    Державним ветеринарним інспектором було підтверджено відповідність умов перевезення, супровідних документів та проведено клінічний огляд тварин.

    Благородний олень є одним з найбільших ссавців, що населяє більшу частину території Європи, особливо у західних регіонах, на півночі зустрічається в Шотландії і Південній Скандинавії, він мешкає і в Північній Африці, Азії і Північній Америці.

    Ця тварина є одним з найкрасивіших представників сімейства оленячих, має струнке тіло, пропорційну будову. Під хвостом благородного оленя є характерна біла пляма. Роги – це елемент, яким можуть похвалитися лише самці. У цього виду оленя  вони характеризуються фірмовою гіллястістю. Щороку олені скидають роги, а навесні – відрощують нові.