• In English
  • Спортивні змагання коней в Польщі
    , опубліковано 24 Березня 2023 року о 16:16

    Незважаючи на військовий стан в нашій країні, Україна продовжує розвиватися та брати участь у спортивних змаганнях коней.

    Відділом прикордонного інспекційного контролю „Житомир” Управління державного контролю на кордоні проведено державний ветеринарно-санітарний контроль 13 голів спортивних коней породи чистокровна верхова, які відправлялись автомобільним транспортом в Польщу з кінно спортивного клубу „ДОМБАЙ” Житомирської області.

    Ветеринарними інспекторами було здійснено клінічний огляд тварин та підтверджено відповідність спортивних коней та супровідних документів вимогам чинного законодавства.

    Загальна інформація про породу:

    Чистокровна порода верхових коней виведена в Англії. Чистокровним кінь вважається лише в тому випадку, якщо його батько і мати записані в племінну книгу і, відповідно, самі є чистокровними. Якщо ж у родоводі коня хоча б у десятому коліні виявиться предок, який не відноситься до чистокровної породи, то ані самого коня, ані всіх його предків, висхідних до цього не чистокровного коня, не визнають і в племінну книгу не занесуть. Крім цього, йому буде заборонено брати участь в усіх офіційних перегонах. Таким чином, всі чистокровні коні протягом своєї трьохсотрічної історії жодного разу не зазнали впливу чужої крові. „За правилами тільки ті коні, родовід яких можна простежити до племінних жеребців і кобил, записаних у першому томі Дженераль Студбука, опублікованого в 1793 році, мають право вважатися чистокровними”.