• In English
  • Отримання міжнародного ветеринарного сертифікату для виїзду з твариною-компаньйоном за межі території України з міста Києва та адреси місць оформлення.
    , опубліковано 05 Травня 2023 року о 15:15

    Для власників тварин, які планують отримати міжнародний ветеринарний сертифікат для виїзду з улюбленцями за межі території України з міста Києва, надаєм наступні адреси місць оформлення:

    – Київська область, Бучанський район, місто Вишневе, вулиця Промислова, 2а;

    – місто Київ, Столичне шосе, 100;

    – місто Київ, вулиця Богатирська, 1д;

    – місто Київ, вулиця Дніпроводська, 1а;

    – місто Київ, вулиця Новопирогівська, 58;

    – місто Київ, вулиця Малинська, 20;

    – місто Київ, Повітрофлотський проспект, 92б;

    – Київська область, Бучанський район, село Чайки, вулиця Антонова, 1а;

    Також нагадаємо, що для в’їзду на територію ЄС з твариною-компаньйоном потрібен міжнародний ветеринарний сертифікат. Зазначений документ видає державний ветеринарний інспектор міжрегіонального головного управління Держпродспоживслужби на державному кордоні відповідно до вимог країни призначення на підставі належно оформлених ветеринарних документів встановленої форми та безпосереднього огляду.

    Поточні вимоги до некомерційного переміщення тварин на територію країн ЄС, що межують з Україною, станом на 01.05.2023:

    Республіка Польща: тварина ідентифікована за допомогою мікрочіпу; тварина вакцинована від сказу (діюча); тварина має актуальний результат серологічного тесту для визначення антитіл до збудника сказу (скасовано період очікування 3 місяці); тварина має дійсний сертифікат про стан здоров’я, видається ветеринарними установами Держпродспоживслужби.

    Угорщина (діє тимчасова процедура): тварина ідентифікована за допомогою мікрочіпу; тварина вакцинована від сказу (діюча); тварина має ветеринарно-санітарний паспорт, видається державним лікарем ветеринарної медицини або офіційним ветеринарним лікарем.

    Діють умови з послабленням законодавчих вимог щодо некомерційного в’їзду, необхідно заповнити відповідну форму, яка доступна на офіційному вебпорталі Ветеринарної служби Угорщини за посиланням: https://portal.nebih.gov.hu/-/magyarorszag-biztositja-hogy-az-ukrajnabol-menekulok-magukkal-hozhassak-tarsallataikat#UK .

    Словацька республіка: тварина ідентифікована за допомогою мікрочіпу; тварина вакцинована від сказу (діюча); тварина має актуальний результат серологічного тесту для визначення антитіл до збудника сказу; тварина має дійсний сертифікат про стан здоров’я, видається ветеринарними установами Держпродспоживслужби.

    Румунія (діє тимчасова процедура): тварина ідентифікована за допомогою мікрочіпу; тварина має актуальний результат серологічного тесту для визначення антитіл до збудника сказу; тварина вакцинована від сказу (діюча); тварина має дійсний сертифікат про стан здоров’я, видається ветеринарними установами Держпродспоживслужби.

    Довідково. Актуальні вимоги до некомерційного переміщення тварин різних країн світу розміщені на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.