• In English
  • Експорт до України порід свиней ландрас та велика біла з Франції
    , опубліковано 26 Червня 2023 року о 16:16

    Відділом прикордонного інспекційного контролю „Житомир” Управління державного контролю на кордоні проведено державний ветеринарно-санітарний контроль свиней порід ландрас та великої білої, які прибули автомобільним транспортом на територію України з Франції в кількості 237 голів в режимі імпорту з метою подальшого розведення.

    Ландрас – перша спеціалізована порода свиней беконного типу, м’ясо з низьким вмістом жиру і досить великим темпом зростання. Продуктивність породи свиней ландрас в плані виробництва якісного м’яса велика, але найголовнішу цінність несе їх генетика. Ця порода є однією з провідних батьківських форм і широко використовується в обласних системах схрещування і гібридизації. Кнурів цієї породи поєднують практично з усіма материнськими формами — породами великою білою, українською степовою білоюмиргородською, українською степовою рябою, великою чорною.

    Велика біла – характеризується високим генетичним потенціалом щодо відтворювальної, відгодівельної і м’ясної продуктивності, має високу скоростиглість.

    Отримавши племінний матеріал, тваринники проводять роботу зі схрещування цих поросят з місцевими породами в результаті якого отримують акліматизоване потомство, позбавлене багатьох недоліків.