Перейти до основної сторінки
Інформуємо, що починаючи з 14.08.2023 між Держпродспоживслужбою та Болгарським агентством безпеки харчових продуктів Міністерства сільського господарства, продовольства та лісового господарства Республіки Болгарія погоджено Процедуру для транзиту територією Республіки Болгарія живої риби, інкубаційних яєць, продуктів тваринного походження (м’ясо ВРХ, овець та кіз) походженням з України і призначених для третіх країн.
Водночас просимо звернути увагу щодо наступного:
– ветеринарний сертифікат для експорту в країну призначення, виданий компетентним органом України, потрібно надавати разом із заявою на Прикордонний Пункт Пропуску (далі – ППК) першого в’їзду до Європейського Союзу. ППК на території Болгарії є вихідним ППК для транзитних перевезень. Сертифікат не підлягатиме офіційному контролю з боку Болгарського агентства з безпеки харчових продуктів, але він є обов’язковим і гарантує, що Туреччина не поверне вантаж через відсутність сертифіката;
– згідно зі статтею 3 (37) Регламенту (ЄС) 2017/625, „партія” означає кількість тварин або кількість товарів (загальна кількість), на які поширюється той самий офіційний сертифікат, офіційна атестація чи будь-який інший документ, що перевозяться тим самим транспортним засобом та походять з тієї самої території чи третьої країни та, за винятком товарів, що підпадають під правила, зазначені в пункті (g) статті 1(2), належать до того самого типу, класу чи опису.
Попередня
Наступна