• In English
  • Середземноморські буйволи в Україні
    , опубліковано 03 Листопада 2023 року о 13:13

    1 листопада 2023 року відділом прикордонного інспекційного контролю „Чернігів” Управління державного контролю на кордоні проведено державний ветеринарно-санітарний контроль вантажу середземноморських буйволів, в кількості 32 голови, які прибули автомобільним транспортом на територію України з Угорщини з метою подальшого утримання та розведення.

    Буйвіл (Bubalis) — рід ссавців родини бикових (Bovidae). Буйволами  називають кілька різних груп великих ссавців з цієї родини. Відрізняються важким тулубом, відносно короткими ,товстими і сильними ногами, довгим хвостом з китицею, широкою головою із рогами. Волосяний покрив рідкий, старі тварини іноді втрачають його взагалі.

    Однією з поширених раніше назв роду  Bubalus є Anoa.  У окремих видів існує чимало власних назв. Дослідження ринку продукції з буйволів в Україні показує, що цей напрямок тваринництва поки що знаходиться на початковому етапі розвитку.

    Офіційно буйвол не виділено в окрему категорію сільськогосподарських тварин і поки що належить до корів. Для зміни ситуації необхідно, щоб на українських фермах було хоча б 250 буйволиць із паспортами чистокровного походження, які давали б приплід не менше одного разу на рік.

    Буйволиці — перспективні тварини. Тривалість їхнього життя 50-60 років. До останнього дня вони теляться та дають надої.

    Чому так важливо вживати молоко буйволиць?

    – для зміцнення імунної системи організму;

    – велика кількість вітамінів та корисних речовин: вітаміни А, В, Е та кальцій, концентрація антибактеріальних ферментів;

    – покращує роботу ЖКТ;

    – жирність молока 7,7 % при цьому рівень холестерину низький (0,65 мг/г) у порівнянні з молоком корів (3,14 мг/г);

    – покращує склад крові – підвищує еластичність судин, попереджає виникнення серцевих захворювань;

    – має нейтральний запах, ідеальний для дитячого харчування;

    – не містить білок – казеїн, який є алергеном.