• In English
  • Національні вимоги Республіки Молдови до пакування, маркування та транспортування свіжих овочів і фруктів
    , опубліковано 01 Грудня 2023 року о 19:19

    Національне агентство з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова повідомляє про національні вимоги до пакування, маркування та транспортування свіжих овочів і фруктів, передбачених Постановою Уряду
    № 1279 від 17.11.2008 „Про  затвердження Технічного регламенту „Пакування, транспортування та зберігання плодів свіжих овочі та грибів” та Постановою Уряду № 929 від 31.12.2009 щодо затвердження „Вимог до якості та маркетингу свіжих плодів та овочів”.

    Пакувальні матеріали для свіжих фруктів та овочів повинні відповідати   вимогам відповідно до вищезазначених нормативних актів.

    Продукти повинні транспортуватися транспортними засобами, які зберігають якісні характеристики, у відповідних температурних умовах і таким чином, щоб вони були захищені від несприятливих умов зовнішнього середовища.

    При цьому свіжі овочі та фрукти необхідно сортувати за категоріями якості та маркувати відповідно до вимог Республіки Молдова.

    Одночасно повідомляємо, що відповідно до ст. 21 п. (l)  Закону № 306 від 30.11.2018 „Про безпечність харчових продуктів” імпортні харчові продукти та корми для тварин в Республіку Молдова, які будуть розміщені на ринку, повинні відповідати вимогам, що  містяться  в постановах про харчування, затверджених Урядом.