• In English
  • Операторам ринку, що мають намір експортувати до Ізраїлю кормове рибне борошно, борошно з птиці /пір’я / та кормові олії та жири
    , опубліковано 13 Лютого 2024 року о 22:22

    Держпродспоживслужба та ветеринарна служба Держави Ізраїль погодили форми сертифікатів для супроводу вантажів із кормовим тваринним борошном та тваринними кормовими жирами до Держави Ізраїль, а саме:

    • ветеринарний сертифікат для супроводу борошна з птиці/ пір’я/ рибного борошна, призначених для експорту до Держави Ізраїль;
    • ветеринарний сертифікат для супроводу олій та жирів для годування тварин, призначених для експорту до Держави Ізраїль.

    Вищевказані форми сертифікатів опубліковано на офіційному вебпорталі Держпросдспоживслужби у вкладці «Сертифікати на експорт з України».

    Разом з цим, з метою експорту зазначених товарів до Держави Ізраїль є обов’язковим проходження процедури попереднього ухвалення для зацікавлених потужностей. Для цього потужність має бути сертифікованою відповідно до форм офіційного сертифіката ухвалення потужності:

    • офіційний сертифікат затвердження потужностей з виробництва олій та жирів для годування тварин, призначених до Держави Ізраїль; та/або

    – офіційний сертифікат для затвердження потужностей з  виробництва       борошна з птиці/ пір’я/ рибного борошна.

    Оператор ринку, який має намір здійснювати експорт до Держави Ізраїль, має подати заявку щодо здійснення інспектування на відповідність вимогам Держави Ізраїль до відповідного     територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розміщення виробничої потужності. На звернення зацікавленого суб’єкта, територіальний орган Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності має провести позаплановий захід державного контролю, а також скласти відповідний акт державного контролю (перевірки) на відповідність вимогам країни призначення (Держава Ізраїль) та, у випадку відповідності вимогам, видати форму/(-ми) офіційного сертифіката ухвалення потужності. Внесення до переліку підприємств, ухвалених для експорту можливий лише після видачі вказаних сертифікатів, що є гарантією відповідності потужності вимогам компетентного органу Ізраїлю.

    Звернути увагу, що  офіційні  сертифікати ухвалення потужності не додаються  до документації, що супроводжує вантаж при ввезенні до Держави Ізраїль.