• In English
  • Збільшуємо популяцію оленів разом!
    , опубліковано 11 Квітня 2024 року о 13:13

    Відділами прикордонного інспекційного контролю „Конотоп” та “Київ” Управління державного контролю на кордоні Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні проведено державний ветеринарно-санітарний контроль вантажів з дикими тваринами (благородними оленями), які прибули автомобільним транспортом на територію України з Литовської Республіки (18 голів) та з Австрії (6 голів) з метою подальшого розведення. Державними ветеринарними інспекторами було підтверджено відповідність благородних оленів вимогам українського законодавства, що засвідчено міжнародними ветеринарними сертифікатами. Після проведення відповідного виду контролю тварини направлені на тридцятиденний карантин під контролем територіальних органів Держпродспоживслужби.

    Цікаво знати, що олень благородний ( Cervus elaphus ) – найпоширеніший вид оленів у світі.

    Ця тварина є одним з найкрасивіших представників сімейства оленячих, має струнке тіло, пропорційну будову. Під хвостом благородного оленя є характерна біла пляма. Роги – це елемент, яким можуть похвалитися лише самці. У цього виду оленя вони характеризуються фірмовою гіллястістю. Щороку олені скидають роги, а навесні – відрощують нові.

    Оленячі роги в фазі їх зростання називають пантами. У цей період вони ще молоді, не встигають ствердіти. Панти оленя покриває шкіра з тонкою шерстю. Тому вони візуально здаються бархатистими.