• In English
  • Контроль імпортної рибопродукції
    , опубліковано 23 Травня 2024 року о 16:16

    Риба є одним із найважливіших і найцінніших харчових продуктів на світовому ринку. Найвищий відсоток від всієї рибної продукції на українському ринку становить імпорт.

    З метою забезпечення продовольчої безпеки та недопущення потрапляння на ринок небезпечних та неякісних продуктів в період з 13.05.2024 по 19.05.2024 року державними ветеринарними інспекторами відділів прикордонного інспекційного контролю Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні здійснено заходи державного контролю 176 партій вантажів з рибою та рибопродуктами, загальною вагою 2394 тонн, які було імпортовано з Норвегії, Естонії, Литви, Італії, США, Великобританії, Туреччини, В’єтнаму та Аргентини.

    Під час здійснення державного контролю вантажів проведено перевірку супровідних документів, огляд вантажів з метою підтвердження відповідності маркування та вмісту вантажів, упаковки, температурних умов транспортування та стану транспортних засобів. Щодо 4 партій риби та рибних продуктів було застосовано (за обґрунтованої підозри) перевірку автентичності міжнародних сертифікатів, достовірність яких було підтверджено компетентними органами країн-імпортерів.

    На підставі проведених заходів було оформлено та видано 176 загальних ветеринарних документів на ввезення.