• In English
  • СТОП зіпсованим продуктам
    , опубліковано 14 Червня 2024 року о 15:15

     За результатами здійснення заходів державного контролю вантажу бананів свіжих з Еквадору, загальною вагою 67710 кг нетто, відділом прикордонного інспекційного контролю “Бориспіль” Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні (далі – Північне МГУ), за результатами огляду та органолептичної оцінки, встановлено його невідповідність, а саме: непридатність до споживання в результаті псування (почорніння та загнивання).

    З метою недопущення в обіг зіпсованого та непридатного до споживання продукту вантаж був затриманий. Після консультацій з власником (згідно вимог законодавства) прийнято рішення щодо знищення вищезазначеного вантажу під митним контролем.

    Вантаж в повному обсязі утилізовано шляхом спалювання.

     Декілька простих порад щодо зберігання бананів:

    • не використовуйте поліетиленові пакети, так як в них накопичується конденсат, який призводить до прискорення псування і загнивання фруктів. Ліпше зберігати банани у природньому вигляді або у відкритому паперовому пакеті. Хорошим варіантом стане дерев’яний ящик або картонна коробка;
    • тримайте банани подалі від спілих або дозріваючих фруктів – яблук, груш. Вони виділяють етилен, що сприяє прискоренню дозрівання бананів, в результаті чого ті дуже швидко почнуть темніти;
    • також важливо уникати попадання прямих сонячних променів, інакше банани швидко почорніють;
    • з цієї ж причини бажано зберігати банани подалі від джерел тепла;
    • тримати в холодильнику банани не рекомендується, так як їх зовнішній вигляд від низьких температур також постраждає.