СТОП зіпсованим продуктам
, опубліковано 14 Червня 2024 року о 15:35

 За результатами здійснення заходів державного контролю вантажу бананів свіжих з Еквадору, загальною вагою 67710 кг нетто, відділом прикордонного інспекційного контролю “Бориспіль” Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні (далі – Північне МГУ), за результатами огляду та органолептичної оцінки, встановлено його невідповідність, а саме: непридатність до споживання в результаті псування (почорніння та загнивання).

З метою недопущення в обіг зіпсованого та непридатного до споживання продукту вантаж був затриманий. Після консультацій з власником (згідно вимог законодавства) прийнято рішення щодо знищення вищезазначеного вантажу під митним контролем.

Вантаж в повному обсязі утилізовано шляхом спалювання.

 Декілька простих порад щодо зберігання бананів:

  • не використовуйте поліетиленові пакети, так як в них накопичується конденсат, який призводить до прискорення псування і загнивання фруктів. Ліпше зберігати банани у природньому вигляді або у відкритому паперовому пакеті. Хорошим варіантом стане дерев’яний ящик або картонна коробка;
  • тримайте банани подалі від спілих або дозріваючих фруктів – яблук, груш. Вони виділяють етилен, що сприяє прискоренню дозрівання бананів, в результаті чого ті дуже швидко почнуть темніти;
  • також важливо уникати попадання прямих сонячних променів, інакше банани швидко почорніють;
  • з цієї ж причини бажано зберігати банани подалі від джерел тепла;
  • тримати в холодильнику банани не рекомендується, так як їх зовнішній вигляд від низьких температур також постраждає.
Службові додатки NIR
Портал інформаційних ресурсів для співробітників