• In English
  • Імпорт безпечної молочної продукції
    , опубліковано 21 Червня 2024 року о 14:14

    Виробництво молочної продукції – важлива складова молочної галузі, що впливає не тільки на забезпеченість населення країни молокопродуктами, а і на продовольчу безпеку країни загалом.

    Війна, що триває в Україні, чинить різко негативний вплив на виробництво молочних продуктів та піддає ризику забезпеченість даним видом харчових товарів як найбільш постраждалі регіони, так і Україну вцілому.

    Тому, задля постачання достатньої кількості необхідної складової споживчого кошика кожного українця здійснюється імпорт молока та молочних продуктів в Україну.

    З 10 по 16 червня 2024 року державними ветеринарними інспекторами відділів прикордонного інспекційного контролю Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні здійснено заходи державного контролю 120 партій вантажів з молочними продуктами (молока, йогуртів, вершків, морозива, сирів, молочних сумішей, масла вершкового та інше), загальною вагою 859 тонн, які було завезено з Бельгії, Великобританії, Данії, Естонії, Іспанії, Італії, Латвії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Франції, Чехії.

    За результатами заходів контролю, перевірки супровідних документів, огляду вантажів з метою підтвердження відповідності маркування та вмісту вантажів, упаковки, температурних умов транспортування та стану транспортних засобів, було оформлено та видано 120 загальних ветеринарних документів на ввезення.

    Молоко та молочна продукція містить поживні речовини, що є цінними для здоров’я та хорошого самопочуття людини. Збалансоване харчування включає продукти, котрі забезпечують організм мінералами: кальцієм та фосфором, синтезують вітаміни В2, В12, А, D та постачають в організм білок.

    Користь молока доведена ще задовго до нас. Нам же лишається лише дбати про своє здоров’я, вживаючи цей продукт.