• In English
  • Користь щодня!
    , опубліковано 06 Вересня 2024 року о 16:16

    Наразі українці живуть в умовах хронічного стресу: бойові дії, ризик ракетних обстрілів, хвилювання про близьких на фронті чи в окупації. Щоб хоч трохи знизити негативний вплив стресу на психічне та фізичне здоров’я, слід обов’язково збалансовано харчуватися.

    Літній та осінній період – найкращий час для споживання свіжих овочів, фруктів та ягід, які допоможуть перейти до більш здорового харчування. Вони мають довший термін зберігання, ніж м’ясо та молочні продукти, що робить їх особливо корисними під час тривалих відключень світла.

    Тимчасова окупація частини півдня та сходу України, які спеціалізуються на вирощуванні овочів, фруктів та ягід, призвела до неспроможності забезпечення інших регіонів України на даному етапі власною продукцією плодоовочівництва в повному обсязі, що, в свою чергу, стало причиною зростання імпорту традиційної для України городини. Щоб забезпечити українських споживачів необхідними овочами, фруктами та ягодами, довелося збільшити саме імпортні постачання.

    З 26 серпня по 01 вересня 2024 року державними ветеринарними інспекторами відділів прикордонного інспекційного контролю Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні здійснено заходи державного контролю 151 партії вантажів з різноманітними свіжими фруктами, овочами та ягодами, загальною вагою 2 427,9 тонни, які було завезено з різних куточків світу.