Імпорт безпечних „вітамінів”
, опубліковано 28 Жовтня 2024 року о 14:13

В осінньо-зимовий період наш організм особливо потребує вітамінної підтримки. І зовсім не обов’язково бігти до аптеки й скуповувати всі вітамінні комплекси. Їх частково можна замінити фруктами, але не будь-якими, а виключно відповідними цій порі року.

Завдяки можливостям імпорту, ми можемо насолоджуватися смачними яскравими плодами цілий рік. Однак, найбільшу користь організму плоди фруктів принесуть в період дозрівання. Саме з жовтня по грудень відбувається дозрівання традиційно зимового суперфуду – гранату.

За кількістю мінералів і вітамінів йому не можна знайти рівних.

Гранат – справжнє джерело мінералів, вітамінів і амінокислот. Він підвищує  рівень гемоглобіну в крові, зміцнює  імунітет та рекомендується для профілактики і лікування різних захворювань.

З 14 по 20 жовтня 2024 року державними ветеринарними інспекторами відділів прикордонного інспекційного контролю „Київ”, „Бориспіль” та „Хмельницький” Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні здійснено заходи державного контролю 13 партії вантажів з гранатами, загальною вагою 188,093 тонни, які було завезено з Туреччини.

Зауважимо, що гранати з Туреччини входять до Переліку харчових продуктів нетваринного походження та кормів нетваринного походження, вантажі з якими при ввезенні (пересиланні) на митну територію України, підлягають посиленому державному контролю, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.03.2018 № 158. Тому заходи державного контролю даних вантажів здійснювалися у формі документальних, фізичних перевірок та лабораторних досліджень згідно із затвердженою законодавством періодичністю у спосіб, що не дозволяє передбачити, який вантаж буде піддано цим перевіркам.

На підставі проведених заходів посиленого державного контролю було оформлено та видано 13 загальних документів на ввезення, які супроводжували вантажі до вказаних в них місць призначення на території України, що є підтвердженням відповідності законодавству про харчові продукти та корми.

 

Як обрати хороший гранат? 

  • Вибираючи гранати, купуйте щільні, і яскраві плоди. Шкірочка повинна бути гладенькою. Якщо вона висохла, не беріть такі фрукти.
  • Огляньте місце, де у граната була квітка: у стиглого плоду не повинно бути ніяких зелених вкраплень.
  • Зберігати гранати краще в сухому прохолодному місці і вони зможуть пролежати до місяця.
  • Не менш важливо звернути увагу на його вагу. Він має бути досить важким, що гарантуватиме факт того, що всередині він не буде порожнім, як це часто спостерігається з плодами.
Службові додатки NIR
Портал інформаційних ресурсів для співробітників