• In English
  • Імпорт какао
    , опубліковано 11 Листопада 2024 року о 10:10

    Про какао люди знають вже багато століть і зараз його люблять ледь не всі, бо це не просто інгредієнт для багатьох продуктів, які ми вживаємо в повсякденному житті. Це наче міст між континентами, що з’єднує сонячні плантації з затишними шоколадними майстернями у різних куточках планети.

    Завдяки імпорту какао країни, що не можуть вирощувати ці чарівні боби, можуть відчути всі багатства далеких тропічних земель.

    Лише з початку жовтня 2024 року державними ветеринарними інспекторами відділів прикордонного інспекційного контролю Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні здійснено заходи державного контролю 187 партій вантажів з какао-бобами, -порошком, -пастою, -маслом та іншими його похідними, загальною вагою 3322,09 тонн, які було завезено з різних куточків світу, таких як Кот-д’Івуар, Індонезія, Малайзія, Гватемала, Бельгія, Німеччина, Швеція та інші.

    Як обрати якісне какао?

    • Впевніться, що пакування є абсолютно герметичним та не має пошкоджень.
    • Неалкалізоване какао є кориснішим для нашого організму, оскільки воно не проходило хімічну обробку задля підсилення кольору та аромату.
    • Звертайте увагу на три важливі ознаки: колір, запах і консистенція. Колір має бути насичено коричневим. Занадто темний або світлий какао може містити різні домішки і його смак постраждає. Якісне какао також має пряний запах шоколаду. Якщо аромат слабкий або неприємний – це свідчить про додаткову обробку порошку, тож він буде несмачним і некорисним. Консистенція продукту має бути рівномірною, без грудок. Наявність грудок – ознака поганого зберігання або вичерпаного терміну придатності. В обох випадках смак буде зіпсований, а якщо строк придатності закінчився – то цей продукт буде ще й шкідливим.

    Якісно вибраний какао-порошок принесе вам багато користі і задоволення, а приготовані солодощі або випічка – потішать своїм смаком.