• In English
  • Литовські благородні олені прибули в Україну
    , опубліковано 29 Грудня 2021 року о 21:21

    20.12.2021 року відділом прикордонного інспекційного контролю „Конотоп” Управління державного контролю на кордоні було проведено державний ветеринарно-санітарний контроль, у формі стандартного прикордонного ветеринарно-санітарного контролю, 200 голів диких благородних оленів, яких завезли автомобільним транспортом до ТОВ Агрофірма Козацька (Сумська область, Конотопський район) з Литовської Республіки для подальшого розведення.

    Державними ветеринарними інспекторами було здійснено клінічний огляд тварин, підтверджено виконання ветеринарно-санітарних правил та відповідність вимогам форми міжнародного сертифіката, погодженої між компетентними органами Литовської Республіки та України.

    Олень благородний (Cervus elaphus) найпоширеніший вид оленів у світі. Благородний олень з давніх-давен мешкав в лісостеповій зоні і вздовж всієї південної смуги лісів – європейських і сибірських, а також у вологих частинах Середньої Азії. В неволі олені живуть 25-27 років, інколи навіть ЗО. В природніх умовах, як правило, – 12-14 років. Самки живуть довше, ніж самці.

    [nggallery id=3]