• In English
  • До уваги операторів ринку!
    , опубліковано 19 Березня 2024 року о 20:20

    Північне міжрегіональне головне управління Державної служби України
    з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні нагадує, що відповідно до ст. 23, 25 Закону України „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”
    з урахуванням вимог ч. 12 ст. 41 та п. 4 ч. 3 ст. 42 Закону України „Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” оператори ринку, які проводять діяльність пов’язану з виробництвом, зберіганням та/або обігом харчових продуктів  до початку своєї діяльності мають отримати експлуатаційний дозвіл/державну реєстрацію потужності.

    Відповідно до ст. 14, 15 Закону України „Про безпечність та гігієну кормів”, з урахуванням вимог ч. 12 ст. 41 та п. 4 ч. 3 ст. 42 Закону України „Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” оператор ринку зобов’язаний отримати експлуатаційний дозвіл/ державну реєстрацію потужності на кожну окрему потужність з виробництва та/або обігу визначених кормових добавок, преміксів, та інших кормів, до початку її експлуатації.

    Крім того, відповідно до ч. 8 ст. 20 Закону України „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.

    Відповідно до ст. 10 Закону України „Про безпечність та гігієну кормів” операторам ринку забороняється здійснювати виробництво та/або обіг  кормів вироблених на потужностях, що не були зареєстровані або на які не отримано експлуатаційного дозволу відповідно до вимог цього Закону.