• In English
  • До уваги експортерів яєчних продуктів до Канади!
    , опубліковано 10 Червня 2024 року о 11:11

    Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Канадське агентство з контролю якості харчових продуктів (CFIA) погодили форму ветеринарного сертифіката на експорт яєчних продуктів з України до Канади. Зазначений сертифікат розміщено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби https://dpss.gov.ua/ в розділі «Сертифікати0на0експорт0з0України».

    Процедура акредитації та внесення до відповідних переліків, затверджених компетентним органом Канади, не передбачена для вказаного виду товару. Експорт може здійснюватися з підприємств, які відповідають вимогам сертифіката.

    Звертаємо увагу, що експорт яєчних продуктів до Канади можливий лише у разі співпраці з ліцензованими імпортерами у Канаді.

    Окрім того, починаючи з 05.06.2024 року, видача ветеринарного сертифіката на експорт яєчних продуктів з України до Канади можлива з використанням автоматизованої довідкової системи імпорту Канади (AIRS).

    Разом з цим, пояснення до вимог законодавства Канади, які стосуються виробників яєчних продуктів та вказані у ветеринарному сертифікаті, опубліковано на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі

    «Вимоги країн світу» https://dpss.gov.ua/mizhnarodne-spivrobitnictv/veterinariya-ta-bezpechnist/vimogi-krayin-svitu.